Dušená zaječí stehýnka s borůvkovou omáčkou
23. 1. 2009
|
Dušená zaječí stehýnka s borůvkovou omáčkou |
Kategorie: Zaječí a králičí zvěřina | |
Podkategorie: |
|
Ingredience: Suroviny pro 4 osoby - 4 ks zaječích stehýnek - 3 polévkové lžíce oleje - 2 snítka čerstvého tymiánu - 60 g uzené slaniny - 2 lžíce mouky - 1,5 dcl červeného vína - 1,5 dcl bílého jogurtu - 1,5 dcl zakysané smetany - 1 lžíce hořčice - 2 ks pomeranče - sůl, pepř |
|
Příprava: Polovinou slaniny prošpikujeme zaječí stahýnka, osolíme a opepříme. Druhou polovinu slaniny pokrájíme na kostičky a na mírném ohni rozpustíme. Stehýnka zprutka po obou stranách opečeme, zalijeme vínem, přidáme tymián a dusíme asi při 170 stupních Celsia 1,5 hodiny do měkka. Z vydušené šťávy, hořčice, zakysané smetany, jogurtu a borůvek připravíme omáčku, kterou lehce dochutíme pomerančovou šťávou. |
|
Doporučená příloha: Všechny úpravy brambor, divoká rýže nebo polenta. |
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář